Burning (2018)

| Drama, Mystery | IMDB

Producers:

-

Director:

Chang-dong Lee

Related Countries:

-

Added:

2018-08-19

Rating:

Not Rated

Burning

Ekko skrev fra Cannes: 'Burning' er festivalen store mesterværk, der både taler til intellektet og følelserne, er en exceptionel filmisk oplevelse og bliver ved med at rumstere i ens tanker. Unge Jongsu forelsker sig i friske Haemi, men efter et ophold i Afrika har hun indledt et forhold til den mystiske og rige Ben. Der er en Jules og Jim-stemning over scenerne med de tre, men pludselig forsvinder Haemi, og filmen tager en mere thrilleragtig drejning. Det geniale er dog, hvordan Lee Chang-dong og hans medmanusforfatter Oh Jung-mi forener kærlighedsdramaet med Jongsus egne lig i lasten. Hans mor forlod ham og faren på grund af farens voldsomme temperament, og Jongsu har ikke set moren i seksten år, mens faren i dag sidder i fængsel for et voldeligt overfald. Arbejderknægten Jongsu har en indre vrede, som han ikke ved, hvor han skal rette hen. Han har svært ved at finde hoved og hale i den moderne verden, og i mødet med Haemi øjner han en vej ud af sin eneboertilværelse, men det kan lige så vel vise sig at være den ultimative afgrund. Hvor er hun henne? Eksisterer hendes kat? Og hvem er Ben egentlig? 'Burning' er fyldt med uforglemmeligt poetiske sekvenser. Alene Haemis dans mod nattehimlen er hele filmen værd. Og Lee Chang-dong har med sin kloge historie fat i selve filmmediets karakter af at være et skyggespil: Vi bliver forført af noget, som i en vis forstand ikke eksisterer. Et tema, der leder tankerne hen på den mystiske skønhed i Antonionis mesterværk 'Blow Up' fra 1966.

Added:

2018-08-19

Premiere:

2018-12-25
Trailer 1

Movie News

15/12

Anmelderroste Burning får snart dansk premiere

" Med 94% på Rotten Tomatoes, en kåring som den tredje bedste film i 2018, massevis af fremragende anmeldelser og priser på store festivaler, venter der sandsynligvis en oplevelse af de store for dem, som tager ind og ser den sydkoreanske film, Burning. Filmen om de tre unge sydkoreanere starter romantisk, men bliver undervejs mere mystisk og slutter mørkt og gådefuldt. Filmen har dansk premiere den 20. december "

Added:

2018-08-19

Rating:

Not Rated

Burning

A South Korean mystery drama, based on the short story "Barn Burning" by the eminent Japanese bestseller author Haruki Murakami. Jong-su is a part-time worker who one day comes across the beautiful Hae-mi while making a delivery. The girl appears to be his neighbor which makes it easy for her to ask Jong-su a favor. While she is a on a trip to Africa, the young man takes care of Hae-mi's cat. Just a simple, normal story so far. But don't be quick to assume that it will be a boring film. On the contrary. Hae-mi comes back from the world's second largest continent with a new friend - Ben. She visit Jong-su with this mysterious man who has a confession to make.

Added:

2018-08-19

Premiere:

2018-12-25
Trailer 1