Papicha (2019)

| Drama | IMDB

Producers:

-

Director:

Mounia Meddour

Related Countries:

-

Added:

2019-06-26

Rating:

Not Rated

Papicha

Algeriet, 1990'erne. Radikale kræfter presser på for at overtage magten og en borgerkrig er på vej. Nedjma, 18 år og studerende på en pigeskole. Hun brænder for mode og design. og nægter at lade de nye tilstande forhindre hende og veninderne på skolen i at leve et normalt liv. De går på diskotek i smug og drømmer stort. Men langsomt presser virkeligheden sig på, og den er grum og modbydelig. Efter en tragisk hændelse beslutter Nedjima sig for at kæmpe for sin frihed og uafhængighed, og sammen med veninderne planlægger hun et modeshow på skolen. Papicha er en vigtig film om mod og frihed. Om at turde sige fra når mørke og undertrykkende politiske kræfter forsøger at begrænse ens uafhængighed. Koste hvad det vil. Baseret på sande hændelser

Added:

2019-12-28

Premiere:

2020-07-02

Distributor:

Angel (DK-Cinema)
No clips are added yet.

Movie News

7/5

Mode og oprør

" Interessant og nyskabende mode er ofte rebelsk og kontrær. Den stammer fra et ønske om at udtrykke sig og blive set. Præcis sådan er ’Papicha’s hovedperson den 18-årige Nedjma også. Hun går på en pigeskole i 1990’ernes Algeriet, hvor hun studerer fransk, men i virkeligheden er hendes store drøm mode. Om aften sniger hun og veninden sig på diskotek og lever et sjovt og normalt ungdomsliv, men sådan kan det ikke blive ved. Borgerkrigen er på vej og sammen med den striksere og striksere regler for kvinders opførsel og påklædning. Filmen er Mounia Meddours spillefilms debut og den fik verdenspremiere på Cannes Filmfestival i 2019. ’Papicha’ står til at få dansk biografpremiere den 2. juli. "

Added:

2019-06-26

Rating:

Not Rated

Papicha

Empty description.

Added:

2019-12-28

Premiere:

2020-07-02
Trailer 1

Movie News

7/5

Fashion and rebellion

" Interesting and innovating fashion is often rebellious and contra. It comes from the desire to express one self and be seen. Exactly like that is ‘Papicha’s’ leading character the 18-year old Nedjma. She attends an all-girls school in the 1990’s of Algeria, where she studies French. In reality, her big dream is fashion. A night she sneaks out with her friend and goes dancing and lives a fun and normal youth life, but it can’t go on. The civil war is on the way and with it follows stricter and stricter rules on women’s behavior and garments. The movie is Mounia Meddour’s first full length film and it premieres at the Cannes Film Festival in 2019. ‘Papicha’ is to premiere in Danish cinemas on the 2nd of July. "