On the Basis of Sex (2018)

| Biography, Drama | IMDB

Producers:

-

Director:

Mimi Leder

Related Countries:

-

Added:

2019-01-07

On the Basis of Sex

Juristen Ruth Bader Ginsburg kæmper for ligestilling mellem kønnene i USA ved at føre en retssag for en mand, som bliver diskrimineret af loven p.g.a. hans køn.

Added:

2019-01-07

Premiere:

2019-03-07
Live Poster 1 Trailer 1

Movie News

10/2/19

Ligestillingskamp i biografisk drama

" Ruth Bader Ginsburg er i dag højesteretsdommer i USA. Men i 60'erne var det et særsyn, at kvinder var advokater - til gengæld var det ikke usædvanligt, at kvinder kvinder havde færre rettigheder end mænd. Og med en sag i hånden, hvor en mand bliver diskrimineret, beslutter den nyuddannede Ginsburg sig for at udnytte det og kæmpe for ligestillingen i USA: En kamp, hun fortsætter med den dag i dag. Filmen har premiere den 7. marts 2019. "

20/1/19

Portræt af en højesteretsdommer

" Efter Præsident Trumps udnævnelse af Brett Kavanaugh til højesteretsdommer er diskussionen om kvinders rettigheder og generel ligestilling igen blusset op i USA. ”On the Basis of Sex” taler direkte ind i den diskussion, med sit portræt af den siddende højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg. Ginsburg var den anden kvinde til at blive udnævnt som højesteretsdommer i USA's historie og den første jødiske kvinde til at besidde posten nogensinde. Filmens omdrejningspunkt er Ginsbergs tidlige liv og hendes kamp i for at finde sin plads i den juridiske verden, både på universitetet og i retssalen. Den viser hvilket system Ginsburg måtte kæmpe imod, både efter af være blevet optaget på jurastudie, i forsøget på at blive ansat på et advokatkontor og endelig i retssalen. Derudover er ”On the Basis of Sex” er påmindelse om, at forandring ikke sker af sig selv, og at det kræver hårdt arbejde at ændre samfundet. "

Added:

2019-01-07

Rating:

12A

On the Basis of Sex

Social injustice has many faces and one of them is discrimination based on gender. “On the Basis of Sex” tells the inspiring true story of Ruth Bader Ginsburg who became the second female, appointed a U.S. Supreme Court Associate Justice after Sandra Day O’Connor. Set in New York in the 1960s, the film shows Ginsburg’s strenuous struggles for equal rights, following the early cases of her exceptional career. While thousands of women were protesting on the streets against gender based inequality, the brave lawyer believes that most important is to change the system from within, making it the mission of her life. “On the Basis of Sex” is created in honour of Justice Ginsburg's 25th anniversary on the Supreme Court.

Added:

2019-01-07

Premiere:

2019-03-07
Trailer 1