Douze mille (2019)

| Drama | IMDB

Producers:

-

Director:

Nadège Trebal

Related Countries:

-

Danmark

Added:

2020-07-22

Rating:

Not Rated

Twelve Thousand

‘Twelve Thousand’ er en film om crazy love, om den altopslugende kærlighed, der kan få et par til at gå gennem ild og vand, eller til at rive hovederne af hinanden. Det er en film om begær, begær efter hinandens kroppe, og begær efter penge, med parforholdet som en lille forretning drevet af de to valutaer, penge og sex. Det er i bedste franske tradition en film om arbejderklassens kamp for accept, som var den skrevet af Robert Guédiguian, men fortalt med humor, kulør og et gran af dansende galskab, som var den instrueret af Jean-Jacques Beineix. I virkeligheden er den både skrevet og instrueret af Nadège Trebal, der spillefilmdebuterer efter to prisbelønnede dokumentarer om rå mænd, der arbejder i industriens bund på henholdsvis et olieraffinaderi og en skrotplads. Og det er én af de mænd, hun nu har genskabt i fiktionens form, mens hun selv spiller kvinden i hans favn. Da Frank (Arieh Worthalter) mister sit illegale job, frygter han, at han også mister Maroussia (Trebal). Deres kærlighed er der ellers ingen, der betvivler. Den oser ud af hver en pore på deres nøgne hud, mens bedstemor hovedrystende går en tur med barnet. Men for at elske hinanden fuldt må de være lige, og således bevæger Frank sig ud på landevejene for at bevise sin kærlighed og sit værd som mand og vende hjem med præcis det samme beløb, som Maroussia tjener på et år, 12.000 euro, hverken mere eller mindre. Det bliver starten på en proletarisk odyssé, som Frank tager på sig med forstilt ridderlighed, og det er en af styrkerne i Trebals film: at den på den ene side med solidarisk indignation viser, hvordan mulighederne for ufaglærte arbejdere er ved at forsvinde ud af Frankrig, og hvordan den på anden side ikke lader sig bremse af det. Frank formår at skaffe penge uden arbejde. Han sælger smuglercigaretter, danser og stjæler, og bliver undervejs mere og mere forelsket i sin egen formåen. Og det er den anden styrke ved ‘Twelve Thousand’, dens dobbelte begær. Det er en fysisk og sanselig film, der provokerer ved at koge alle værdier ned til penge og sex, og triumferer ved at insistere på kærligheden i begge dele. Det giver helt ny mening til begrebet arbejderromantik.

Added:

2020-07-22

Premiere:

2020-12-15

Distributor:

CPH PIX
Trailer 1

Movie News

6/8

På jagt efter penge og kærlighed

" ’Twelve Thousand’ emmer af fransk melankoli og kærlighed. Filmen er instrueret af Nadège Trebal, som tidligere har stået bag dokumentarfilmene ’Bleu pétrole’ og ’Casse’. ’Twelve Thousand’ handler om Frank og Maroussia, der er vildt og volsomt forelskede, men som også er begyndt at se en ulighed i deres forhold, da Frank mister sit job. Svaret bliver, at Frank må tage på en rejse langt væk hjemme fra for at finde de 12.000 euro, som Maroussia tjerne om året. "

6/8

On the hunt for money and love

" ‘Twelve Thousand’ exudes French melancholy and love. The film is directed by Nadège Trebal, who has previously been behind the documentaries ‘Bleu pétrole’ and ‘Casse’. ‘Twelve Thousand’ is about Frank and Maroussia, who are wildly and violently in love, but who have also begun to see an inequality in their relationship as Frank loses his job. The answer is that Frank has to go on a journey far away from home to find the 12,000 euros that Maroussia earns a year. "